Samenloop voor hoop

SamenLoop voor Hoop is een evenement voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. De allereerste Samenloop voor Hoop in Apeldoorn wordt georganiseerd op zaterdag 29 en zondag 30 juni 2019 in het Mheenpark. Gedurende deze 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens de loop zijn er optredens, verschillende ceremonies en allerlei acties van deelnemers die op een bijzondere wijze geld inzamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. De openheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat. Het evenement wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd.

Lees alles erover op https://www.samenloopvoorhoop.nl/alle-samenlopen/gelderland/apeldoorn/ 


Ome Joop’s Tour

Op 23 en 24 juli komt Ome Joop’s Tour langs in Apeldoorn.
De jongens en meisjes van deze fietstocht zullen met hun begeleiders in de Sporthal Mheenpark overnachten.

Ome Joop’s Tour organiseert elk jaar een fietstour voor jongens en meisjes in de leeftijd van 9 tot en met 13 jaar. Deze kinderen hebben weinig of geen vakantiemogelijkheden. Het stichtingsbestuur maakt bij het uitnodigingsbeleid geen onderscheid ten aanzien van afkomst, godsdienst, nationaliteit, of anderszins.

Met ruim 150 kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 13 jaar fietst Ome Joop’s Tour door Nederland. De tiendaagse jeugdwielerronde betekent veel voor hen: even weg uit de dagelijkse beslommering, samen met leeftijdgenootjes respectvol genieten en lekker vakantie vieren. Met besef van normen en waarden. Onmisbaar in de huidige maatschappij en voor hun toekomst.


Lees verder over Ome Joop’s Tour op
https://www.omejoopstour.nl


Ontwikkeling speelplek welgelegen

Op initiatief van de gemeente wordt een herinrichting overwogen op het gedeelte van het Mheenpark in de wijk Welgelegen (ten zuiden van de Pinksterbloem).
Zo werd er gesproken over een waterspeelplaats nabij de glijbaan en ook het verplaatsen van de speeltoestellen naar diezelfde plek. Extra picknicktafels en zitplekken zijn ook voorgesteld.
Na een tweede inspraakavond op 15 april jl. zullen de plannen bijgesteld worden en opniuew voorgelegd worden.

Het is overigens nog niet zeker of de benodigde budgetten beschikbaar komen, maar het is wel goed om een plan klaar te hebben liggen zodat dan snel gehandeld kan worden.