Vrienden van het Mheenpark

waak mee, praat mee

Zoals je wel gezien hebt, is de campagne “Waak mee, Praat mee” van start gegaan.

Waarom ?

De doelstelling is tweevoudig:

  1. voor de gemeente is het prettig om bij ontwikkelingen in het park te kunnen overleggen met de gebruikers van het park. Dat zijn vaak omwonenden, maar denk ook aan sporters, wandelaars, gebruikers van de sporthal, de scouting of het Kruispunt….enzovoort. Door je aan te melden als vriend of vriendin kun je actief meepraten over onderwerpen die het Mheenpark betreffen.
  2. Een tweede doelstelling is het bundelen van alle ogen en oren van de gebruikers van het Mheenpark en waar nodig via de juiste wegen melding te doen. Gemeente en politie kunnen dan effectief ingrijpen en ervoor zorgen dat de situatie (weer) veiliger wordt. Denk daarbij aan vandalisme, beschadiging, slijtage of stormschade.

Waak mee

Door alert te signaleren wanneer een boom is omgevallen, dingen kapot of hinderlijk zijn, kan er snel op gereageerd worden en kan de overlast mogelijk snel opgelost worden. Onderaan deze pagina lees je wat je hoe kan melden.

Praat mee

In de tweede helft van 2020 zal de wijkmanager, Mevrouw Willemsen, een nieuw beheersplan voor het Mheenpark opstellen.
Daarbij komen zaken aan bod als inrichting van fiets- en wandelpaden, bebording, verlichting, meubilair en speelmogelijkheden.
Door ons te verenigen, zijn Vrienden van het Mheenpark een gesprekspartner daarbij en kunnen we via nieuwsbrieven, enquêtes en dergelijke samen de voor- en nadelen van bepaalde voorstellen goed in kaart brengen. We zullen ook eigen ideeën kunnen inbrengen, dus daarvoor zal ook een oproep volgen.

De campagnestickers zijn op tijdelijke bordjes in het park te vinden en zullen in meerdere seizoenen (winter, voorjaar, nazomer) gevoerd worden, met medeweten van betrokkenen van de gemeente.

Hoe meld je wat?

Zie je zelf situaties, die niet aan de haak zijn? Dit kun je ermee doen:

Voel je je bedreigt of is er direct gevaar?

Bel 112

Zie je onveilige situaties, waar snel iets mee gedaan moet worden?

Bel 0900-8844

Tref je vernielingen aan of ervaar je op een andere manier schade of overlast?
Meld het de gemeente op een van de volgende manieren:

-Bel 14055 voor de Buitenlijn van de gemeente
– Vul dit formulier in voor de Buitenlijn van de gemeente
– Download de app BuitenBeter en stel deze in op ‘Apeldoorn’. Je kunt met deze app direct zaken melden met lokatie en/of foto’s, vanaf je smartphone.
Je kunt de app downloaden voor Android of voor IOS.

© 2024 Vrienden van het Mheenpark

Thema door Anders Norén