Vrienden van het Mheenpark

Hulp aan (Oekraïense) vluchtelingen

Zoals je misschien al gemerkt hebt, zijn in de Sporthal Mheenpark de eerste groep vluchtelingen aangekomen.
Vandaag heb ik kennis gemaakt met Esther en Jaro, twee van de begeleiders. Daarbij bleek, dat er heel hard gewerkt wordt om alles soepel te laten verlopen, maar er natuurlijk ook kleinere dingen tussen wal en schip geraken. Daarom hebben we een lijstje gemaakt met -gebruikte- spulletjes, waar behoefte aan is.

Momenteel wonen er ruim 60 mensen in de Sporthal, dit kan ineens meer worden als er een volgende groep bij komt. Het zijn vooral vrouwen, enkele kinderen en mannen. Meest uit Oekraïne of uit andere landen, die tot eerder dit jaar in Oekraïne woonden.

Als jij iets van dit lijstje hebt en kunt missen, is dat meer dan welkom. Ga er svp vanuit dat de spulletjes niet terugkomen, maar een nieuwe gebruiker hebben gevonden. Je kunt wel je naam en 06-nummer erop zetten voor het geval dat het overblijft, dan kan het bij de oude eigenaar terugkomen.

Je kunt de spullen svp naar mijn adres (Salomonszegel 119) brengen, dan zorg ik ervoor dat het verzameld wordt en in de sporthal bij de juiste mensen komt. Heb je hulp nodig met vervoer, meld je dan even bij mij.

Tot slot kan het zijn dat als er ineens een nieuwe groep mensen in de Sporthal geplaatst gaat worden, het handig kan zijn om met een groepje buurtbewoners even bij te springen door bijvoorbeeld beddengoed te verdelen, eten klaar te zetten enzovoort. Daarvoor zal ik dan een oproepje doen als het zover is.

Ik heb geen eigenbelang bij deze actie, maar hoop ook hulp te krijgen als ik dat nodig heb. Wil je een actievere rol meespelen hierin, geef me dan even een PB (persoonlijk bericht), dan kunnen we samen dit ondersteunen.

© 2024 Vrienden van het Mheenpark

Thema door Anders Norén